Nestala djevojčica iz Fojnice

GS
Nestala djevojčica iz Fojnice

FOJNICA - U subotu, u kasnim večernjim satima prijavljen je nestanak maloljetne djevojčice Amre Durić (12) iz Fojnice.

Prema informacijama koje je podijelila porodica, Amra je nestala oko 22 sata iz prostorija porodične kuće, ne ostavljajući nikakvu poruku o tome gdje se uputila.

Porodica je odmah pokušala stupiti u kontakt s njom putem mobilnog telefona, no bezuspješno – djevojčica se nije javljala na pozive.

Zabrinuti roditelji prijavili su nestanak policiji, a svi raspoloživi djelatnici Policijske stanice Fojnica su obaviješteni i uključeni u potragu.

"Potraga za našom Amrom još traje. Proteklih 48 sati nismo dobili nikakvu informaciju od njen. Provjerili smo i našu rodbinu, da nije kod njih, ali smo dobili sve negativne povratne informacije. Čekamo da se vrati kući", kazala je za portal Radiosarajevo.ba mama Amre Durić.

Kako je dodala, Amra je visoka oko 150 cm, ima dugu, ravnu plavu kosu, plave oči, pune usne i okruglo lice. Na dan nestanka nije poznato šta je imala na sebi, što dodatno otežava potragu.

Policija apeluje na građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije o kretanju ili trenutnom boravištu Amre, odmah kontaktiraju Policijsku stanicu Fojnica ili nazovu broj 061/405-262.

Svi koji su možda vidjeli djevojčicu ili imaju bilo kakve informacije da se što prije jave nadležnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana