Nešić: Zaustaviti Šmita u nametanju izmjena Izbornog zakona

Srna
Nešić: Zaustaviti Šmita u nametanju izmjena Izbornog zakona

BANjALUKA - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić apelovao je da zemlje članice Savjeta za sprovođenje mira, a posebno šef Delegacije EU u BiH Johan Satler zaustave Kristijana Šmita u namjeri da nametne izmjene Izbornog zakona, što bi, kako je rekao, izazvalo novu krizu u BiH.

"Neprihvatljivo je da pojedinac donosi zakon kada ova zemlja ima svoje institucije i svoj parlament koji jedini treba da rješava sistemska pitanja", rekao je Nešić, komentarišući najave pojedinih medija da će Šmit nametnuti izmjene Izbornog zakona u BiH.

On je naglasio da nijedna nametnuta reforma nije donijela sreću BiH, podsjetivši da je nametnuta, između ostalog, reforma pravosuđa, kao i status Mostara u kojem duže od deset godina nije bilo izbora, saopšteno je iz DNS-a.

"Mnogo ste Gordijevih čvorova zamrsili u ovoj zemlji, da naši građani s pravom sumnjaju u iskrene namjere međunarodne zajednice. Dovoljni su nam postojeći, ne trebaju nam novi Gordijevi čvorovi", istakao je Nešić i podsjetio da se zalagao za transparentniji izborni proces bez izbornih manipulacija, zloupotreba i krađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana