Nešić: Uskoro sporazum sa Fronteksom

Srna
Nešić: Uskoro sporazum sa Fronteksom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da očekuje da će sporazum sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu /Fronteks/ vrlo brzo biti spreman.

Nešić je rekao da delegacija, koju čine članovi sva tri konstitutivna naroda u BiH iz dva entiteta, koja pregovara sa Fronteksom, uspješno sarađuje i da je svima cilj bolja zaštićenost granice BiH.

"Imam informaciju da pregovori sa Fronteksom teku dobrom dinamikom", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu gdje je u toku sjednica Savjeta ministara.

On je, komentarišući inicijativu poslanika Kluba SDA za njegovu smjenu, a koja će se naći na Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u četvrtak, 20. juna, rekao da nekome ne odgovara kada se govori istina.

Nešić je pozvao na smjenu onih koji skrnave memorijalni centar i na odgovornost za 79 ljudi koji se nalaze u evidenciji CIPS-a, a navodno su sahranjeni u Srebrenici.

"Više puta sam rekao da sam spreman da se poklonim svakoj žrtvi i iskažem poštovanje, ali nisam spreman da se poklonim lažnim žrtvama. Nisam spreman da skrnavimo bilo kakav spomenik ili memorijalni centar", poručio je Nešić.

Nešić je poručio da ga nijedna sila, ni strana ni domaća, neće natjerati da ćuti o istini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana