Nešić u Baćevićima: Nećemo dozvoliti lov na Srbe

Srna
Nešić u Baćevićima: Nećemo dozvoliti lov na Srbe

MOSTAR - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić posjetio je srpsko povratničko naselje Baćevići kod Mostara, koje je prethodnih dana bilo meta brutalnog napada i provokacija.

Nešićeva jučerašnja posjeta je odgovor na nedopustive akte nasilja koji su potresli ovu lokalnu zajednicu i izazvali zabrinutost među srpskim povratnicima.

Nešić je poručio da je srpski narod složan i da će braniti svako dijete. Posljednji napadi su, kaže, još jedna poruka da Srbima u FBiH nema mjesta.

"Mogu doći ovdje i biti deset dana, ali se ovo mora sistemski riješiti. Moramo jasno pitati i muslimane i Hrvate da li žele da žive sa nama i da li su Srbi ravnopravan narod u FBiH ili smo i narod na koga je otvoren lov i ovdje i u Sarajevu i u Konjicu? Ne prezaju da napadnu i SPC. Nećemo dozvoliti lov na Srbe. Naćemo način da zaštitimo našu djecu", poručio je Nešić, prenijela je RTRS.

Zamjenik predsednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da ohrabruje da su identifikovani svi koji su učestvovali u napadu na srpsku djecu i da se nada će prvi put dobiti i adekvatne kazne jer je to pravi put koji bi vratio mir i sigurnost.

Milivojević je zahvalio Nešiću i ostalima koji su izrazili podršku svima u Baćevićima i Mostaru.

Baćeviće je ranije posjetio i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, koji je rekao da neko smišljeno diže tenzije.

Na igralištu u ovom naselju više nepoznatih lica napalo je srpsku decu, a igralište i selo oblijepljeni su kukastim krstovima, slovom "U" i "HVO", potvrdili su ranije Srni meštani ovog naselja.

Djeca su napadnuta u četvrtak, 22. avgusta, a mještani tvrde da se kroz selo ranije čula i rafalna pucnjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana