Nešić: Srpski ministri neće dozvoliti destrukcije na štetu Srpske

Srna
Nešić: Srpski ministri neće dozvoliti destrukcije na štetu Srpske

SARAJEV - Ministar bezbjednosti Nenad Nešić poručio je danas ministru inostranih poslova Elmedinu Konakoviću da nijedan srpski ministar u Savjetu ministara neće ni njemu, ni bilo kome drugom dozvoliti bilo kakve destrukcije na štetu Republike Srpske i njenih građana.

"Dok se svi u regionu trude da imaju policijsku saradnju, a BiH jedino na tom polju može da dođe do neke pozitivne saradnje, ministar inostranih poslova Konaković želi da prekine saradnju i poništi Sporazum o policijskoj saradnji između BiH i Srbije.

Ne znam zašto mu to smeta", rekao je Nešić Srni.

Prema njegovim riječima, Konaković treba da se odluči da li je za borbu protiv kriminalaca ili da bude njihov patron.

"Dok smo mi srpski ministri u Savjetu ministara, od te Konakovićeve inicijative nema ništa. Riječ je o običnoj populističkoj inicijativi kojom želi da pokaže da je destruktivniji od SDA, čiji je nekad i bio član, i to baš u vrijeme potpisivanja pomenutog sporazuma", poručio je Nešić.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković najavio je da će na sjednici Savjeta ministara ove sedmice pokrenuti inicijativu za stavljanje van snage Sporazuma BiH i Srbije o policijskoj saradnji.

On je objasnio da je stavljanje van snage ovog sporazuma moguće samo ako ministri iz Republike Srpske u Savjetu minstara dignu ruku za to, jer tako kaže Ustav BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana