Nešić: Radinković nije pripadnik kriminalnog miljea

Srna
Foto: G.S.

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da je Slobodan Radinković, kandidat za direktora Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, prošao sve bezbjednosne provjere i da ne postoje nikakve informacije da je navodno pripadnik kriminalnog miljea.

“Prošao je sve bezbjednosne provjere i dostavio svu dokumentaciju”, rekao je Nešić.

Nešić je naveo da su predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto i ministar odbrane Zukan Helez bili protiv uvrštavanja u dnevni red imenovanje direktora Sipe.

“Neko hoće da obezglavi Sipu u situaciji kada je aktuelnom direktoru istekao mandat, a kada se zamjenik direktora nalazi van zemlje, u bjekstvu”, rekao je Nešić novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Nešić je ponovio da Radinković ispunjava sve uslove i da je prijedlog srpskog naroda, kao i da mjesto direktora Sipe pripada Srbima.

“Darko Ćulum, kada je imenovan za direktora Sipe bio je drugorangirani, pa prije njega Perica Stanić, bio je treći”, pojasnio je Nešić.

On je poručio da će istrajati na svom prijedlogu i da dok ne bude riješeno imenovanje direktora Sipe, neće biti ni drugih imenovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana