Nešić pozvao Ivanića da zbog podaničke politike „okači kopačke o klin“

SRNA
Nešić pozvao Ivanića da zbog podaničke politike „okači kopačke o klin“

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da je vrijeme da opozicija u Republici Srpskoj javnosti objasni da li su u ovim kriznim trenucima uz srpski narod i Srpsku ili Kristijana Šmita.

Nešić je rekao da je nevjerovatna izjava počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića da opozicija ne bi trebalo da učestvuje na izbornima ukoliko se usvoji izborni zakon Srpske, te ga pozvao da zbog, kako kaže, nastavka podaničke politike koju je zastupao i dok je bio član Predsjedništva BiH, "okači kopačke o klin".

"Ne mogu da vjerujem da je Ivanić izdajnik, ali očigledno da jeste. Nastavlja svoju izdajničku i podaničku politiku, koju je zastupao i dok je bio član Predsjedništva BiH. Sramota me njegove izjave", rekao je Nešić Srni.

Predsjednik DNS-a je naveo da se postavlja pitanje da li je opoziciji relevantnija Narodna skupština Republike Srpske, ili nelegalni, nelegitimni turista Kristijan Šmit.

"Da li postupaju po odlukama Narodne skupštine Republike Srpske ili Šmita? Vrijeme je da objasne javnosti, a ne da nama glume i drže predavanja. Takođe, treba da odgovore da li su uz nas u ovim kriznim trenucima, uz srpski narod, Republiku Srpsku ili Šmita", rekao je Nešić.

Ivanić je rekao za federalne medije da, ako bude donesen izborni zakon Republike Srpske i izbori budu pod patronatom Republičke izborne komisije, na te izbore opozicija ne bi trebala ići. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana