Nešić pokazao dokumente: Nema smetnji da pristupi tajnim podacima

GS
Foto: Avaz

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić pokazao je na današnjoj konferenciji za medije dozvolu za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno.

Nešić je na početku konferencije pokazao dokumente da ne postoje smetnje za njegov pristup tajnim podacima. On je pročitao sadržaj rješenja koje je dobio od bezbjednosnih agencija, uključujući i OSA.

"Ne postoji bezbjednosna smjetnja za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno. Želim da kažem da su ovo dale bezbjednosne agencije i OSA", rekao je Nešić.

Time, dodao je on, stavlja tačku na još jednu, kako je naglasio, spekulaciju i povezivanje njega sa bilo čim.

"Nažalost, neki ljudi zarađuju novac na taj način da ljagaju druge ljude, ne birajući ni sredstva ni postupke, ne vodeći računa da li time ugrožavaju i bezbjednost lica na pozicijama, da li ugrožavajubezbjednost moje porodice i moje djece", rekao je Nešić.

On je izjavio da Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) dobila naredbu Tužilaštva BiH za preduzimanje mjera i radnji radi provjera osnovanosti navoda iz akta ovog ministarstva koja potvrđuju da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik u BiH.

"SIPA utvrđuje ono što smo mi predali Tužilaštvu, da li tu ima elemenata krivične odgovornosti", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da ga raduje da Tužilaštvo preduzima mjere i radnje u vezi sa ovim pitanjem što jasno govori i naredba SIPA da preduzme mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti dokumentacije koju je predalo Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Nešić je 16. oktobra predao Tužilaštvu BiH dokumentaciju bezbjednosnih agencija u vezi sa lažnim predstavljanjem Šmita i nezakonitim unošenjem oružja u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana