Nešić: Odluke Narodne skupštine Srpske za mene su obavezujuće

Srna
Nešić: Odluke Narodne skupštine Srpske za mene su obavezujuće

SARAJEVO - Novoimenovani ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da su za njega sve odluke i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske uvijek bile i biće obavezujuće, a tako će biti i tokom mandata na ovoj funkciji.

"Istovremeno, u svom radu poštovaću Ustav BiH, Dejtonski mirovni sporazum i zakone u BiH", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

Nešić je istakao da će mu prioriteti u radu na ovoj funkciji biti borba protiv kriminala i korupcije, procesuiranje svih lica koja koriste aplikacije "Skaj" i "Anom", kao i poboljšanje materijalnog statusa policijskih službenika u BiH.

On je odbacio sve spekulacije u vezi sa njegovom navodnom povezanošću sa kriminalnim miljeom i novinarima pokazao uvjerenje o nekažnjavanju, kao i dozvolu za nošenje oružja, te podsjetio da je prošao provjere i u Centralnoj izbornoj komisiji BiH i u Agenciji za istrage i zaštitu, što znači da nije osuđivan niti je protiv njega podignuta bilo kakva optužnica.

"To što pišu pojedini nedobronamjerni kvaziblogeri i kvazinovinari, koji crtaju mete ljudima na čelu bez ikakvih dokaza, nije tačno i njima treba da se pozabave tužilaštvo, sudovi i policijske agencije. Nikada nisam imao ni Skaj ni Anom aplikaciju i ne znam kako to izgleda", rekao je Nešić, dodajući da su on i njegova porodica ugroženi zbog optužbi "koje kruže oko njega".

On je zahvalio svim poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koji su danas potvrdili imenovanje novog saziva Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana