Nešić: Očuvanje institucija Srpske treba biti prioritet svakog političara

Srna
Nešić: Očuvanje institucija Srpske treba biti prioritet svakog političara

ISTOČNO SARAJEVO- Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je danas da očuvanje nadležnosti i institucija treba da bude prioritet svakog političara u Republici Srpskoj.

Nešić je rekao Srni povodom nastupa lidera SDS-a Milana Miličevića u federalnim medijima da Miličević želi da se dodvori političkom Sarajevu, ali da bratstva i jedinstva nema nego postoji samo dogovor.

Nešić, koji je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, smatra da Miličević mora znati da je za dogovor potrebno dvoje, kao i da u ovom trenutku, samo politički predstavnici iz Republike Srpkse žele dogovor o funkcionisanju BiH.

"Samo se mi zalažemo za čuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i čuvanje ustavnog poretka BiH. Samo smo mi ti koji smo protiv majorizacije bilo kog naroda", naveo je Nešić.

Prema njegovim riječima, lider SDS-a želi da se dodvori političkom Sarajevu, što se može primijetiti i kroz druge predstavnike ove stranke, a naročito onih koji djeluju u zajedničkim institucijama.

"Nije mi jasno kako gospodin Miličević ne vidi težnju da se uruše institucije Republike Srpske, da neko želi da ukine nadležnosti Republike Srpske, da neko želi da otme imovinu od Republike Srpske. Kako ne vidi da od Republike Srpske žele da ostave jednu praznu ljušturu", upitao je Nešić.

On smatra da "Miličević nije svjestan da je na čelu najveće opozicione partije u Srpskoj, te da se u skladu sa time i zaslugama SDS-a u stvaranju Republike Srpske, treba početi tako i da se ponaša".

"Nema zajedničkih institucija bez Srba, Hrvata i Bošnjaka, a zajedničke instituciju mogu da postoje i funkcionišu samo na principu Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnog poretka BiH", naglasio je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana