Nešić: Nema napretka za BiH zarobljenu u prošlosti

SRNA
Nešić: Nema napretka za BiH zarobljenu u prošlosti

SARAJEVO- Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić pozdarvio je izjavu mađarskog ministra spoljnih poslova i trgovine Petera Sijarta o namjeri Mađarske da u Generalnoj skupštini UN glasa protiv rezolucije o Srebrenici i naglasio da BiH nema budućnost ako se nastavi sa kampanjom protiv Srba i Republike Srpske.

Nešić je rekao da Sijartova izjava predstavlja korak ka jačanju međunarodnog dijaloga i postizanju stabilnosti na zapadnom Balkanu.

"Važno je naglasiti da je za ostvarivanje iskrene saradnje između Srba, Bošnjaka i Hrvata, neophodno ostaviti loše stvari iz prošlosti iza sebe. One ne smiju biti poligon za političke manipulacije", istakao je Nešić.

On je izrazio nadu da će Sijartova podrška biti prepoznata i da će doprinijeti izgradnji povjerenja između sva tri naroda u BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

"Napredak i prosperitet BiH zahtijevaju izgradnju društva u kojem se poštuju prava svih naroda i entiteta. Fokus treba biti na stvaranju boljih uslova za život svih građana, bez obzira na njihovu etničku ili političku pripadnost. Nadamo se da će ova izjava biti korak ka prevazilaženju prošlih podjela i nastavak puta ka EU oko čega imamo punu saglasnost", naveo je Nešić.

On je poručio da BiH može opstati samo ako svi počnu da misle o budućnosti, a neće imati nikakvu šansu ako političko Sarajevo ostane zarobljeno u prošlosti.

Sijarto je nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Budimpešti izjavio da će Mađarska u Generalnoj skupštini UN glasati protiv rezolucije o Srebrenici jer se ovim dokumentom želi demonizovati srpski narod. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana