Nešić: Nema bezbjednosnih izazova u Unsko-sanskom kantonu

Srna
Nešić: Nema bezbjednosnih izazova u Unsko-sanskom kantonu

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu nema bezbjednosnih izazova i da se sve u vezi sa vraćanjem migranata iz Hrvatske radi u skladu sa zakonom.

Odgovarajući na pitanje poslanika Jasmina Emrića koji je ukazao na postojanje informacija da se po sporazumu o readmisiji između BiH i Hrvatske vraćaju migranti koji nisu dobrodošli u EU, Nešić je naveo podatak da je do sada odbijeno 1.816 zahtjeva za prihvat migranata iz Hrvatske.

“Bio sam juče u Bihaću i konstatovano da se u potpunosti poštuje sporazum o readmisiji sa Hrvatskom. Kada govorimo o podacima, ukupno je 768 migranata prihvaćeno iz Hrvatske, a u istom periodu je odbijeno 1.816 zahtjeva za prihvat.

To jasno govori da Služba za poslove sa strancima radi svoj posao”, istakao je Nešić. Na pitanje o navodima da u prihvatnom centru Lipa postoji detencijski centar, Nešić je odgovorio da u tom objektu niko ne boravi, niti je on u funkciji, te da će sve biti rađeno u skladu sa domaćim zakonodavstvom i propisima.

Poslanika Albina Muslića je zanimalo koliko je migranata koji su iz Hrvatske vraćeni u BiH dalje vraćeno u zemlje iz kojih su ušli u BiH, na šta je Nešić rekao da ne zna tačne podatke, ali da BiH insistira na poštovanju sporazuma o readmisiji između BiH i Srbije, te Crne Gore.

“Institucije BiH funkcionišu, poštujemo sporazume, ali isto tako tražimo od zemalja iz kojih dolaze migranti da ih poštuju”, naveo je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana