Nešić: Na Balkanu svoj narod najviše razara porodica Izetbegović

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ako neko na Balkanu razara, i to najviše svoj narod, to je porodica Izetbegović.

Komentarišući optužbe lidera SDA Bakira Izetbegovića da Srbija razara Balkan, Nešić je istakao da je Izetbegović svojom politikom samo uspio da posvađa Bošnjake sa svim komšijama, pretvarajući cijelu zemlju u geto, saopšteno je iz DNS-a.

Nešić je upitao kakav je izvor problema Srbija, te istakao da dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gradi Srbiju, mostove, puteve, otvara fabrike, Bakir ispraća mlade i poručuje im da će ih zamijeniti robotima.

On je naveo da dok je Srbija Bošnjacima slala respiratore, SDA je krala i u pandemiji i iza sebe ima aferu "respiratori". "Dok je Vučić slao respiratore i u Federaciju BiH, Bakirova SDA se bogatila na respiratorima", naglasio je Nešić.

On je rekao da je Vučić u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i ostalim mjestima gdje žive Bošnjaci dobio apsolutnu podršku, kakvu Bakir Izetbegović nikada nije imao ni u Sarajevu.

Nešić je rekao da Srbija sigurnim korakom ide ka Evropi, da je statusom kandidata privukla ogromne strane investicije, dok za to vrijeme BiH ne može da dobije ni status kandidata i punih šest godina stagnira.

On je dodao da Izetbegoviću napadi na Srbiju neće donijeti pobjedu, jer je njegov poraz u nesposobnosti da za četiri godine formira vladu, kao i u svima koje je otjerao zbog siromaštva, pa danas priča o robotima.

"Nije Bakir kamenovan u Beogradu, a da organi Srbije nisu reagovali, nego je obrnuto. I nikada niko od Srba nije rekao da će žrtvovati mir, nego je to rekao Alija Izetbegović. Ne pričaju Srbi danas o prebrojavanju, nego Izetbegović mlađi. Sreća je pa su izbori blizu i Bakir će nakon 2. oktobra biti politička prošlost jer su ga prozreli i Bošnjaci", naglasio je Nešić.

On je dodao da se divi uzdržanosti predsjednika Srbije koji godinama trpi napade iz Sarajeva, i sve to ćutke podnosi i dalje pružajući ruku Bošnjacima.

Nešić je poručio Izetbegoviću da ni napadi na Rusiju neće pojeftiniti gas, niti ga obezbijediti za grijanje i pozvao ga da kaže narodu kako se će Sarajevo i Zenica zimus grijati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana