Nešić: Jedino rješenje je prekid postupka

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas da je sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića prije svega zločinački poduhvat protiv BiH i istakao da je jedini način da se sve riješi prekidanje postupka, jer je Dodik uradio ono što mu nalaže zakon.

Nešić je ukazao da je jedinstven slučaj u svijetu da se sudi jednom predsjedniku koji je poštovao ustave Srpske i BiH.

"Ustav Republike Srpske i Ustav BiH nisu u koliziji, oni su u saglasnosti. Ne damo predsjednika Srpske ovoj lakrdiji od Suda i Tužilaštva BiH", rekao je Nešić novinarima nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH.

On je istakao da je jedini način da se sve to riješi taj da se postupak prekine, jer je Dodik uradio ono što mu nalaže zakon, što je svima jasno.

Nešić je dodao da se postavlja pitanje ko sjedi u Sudu i Tužilaštvu BiH, diplomirani pravnici ili studenti večernjih škola?

"Ne znam da li shvataju da ne sude predsjedniku Republike Srpske, nego sude ovakvoj BiH i njenom ustavnom uređenju. Ovo je prije svega zločinački poduhvat protiv BiH", ocijenio je Nešić, koji je i predsjednik DNS-a.

Komentarišući najavu podnošenja tužbe poslanika SDA u Narodnoj skupštini BiH Ramiza Salkića protiv Dodika, Nešić je rekao da je Salkić nebitna ličnost i da bi to bila jedna od nizu njegovih prijava.

"Mi se ne bojimo njegovih krivičnih prijava. Mi ćemo nastaviti da radimo svoje po zakonu", dodao je Nešić.

Ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću okončano je bez jasnog stava da li će biti nastavljeno 30. januara jer je Dodikova odbrana zatražila izuzeće postupajućeg sudije Mirsada Strike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana