Nešić i Spasovski: Nulta tolerancija prema organizovanom kriminalu i korupciji

Srna
Nešić i Spasovski: Nulta tolerancija prema organizovanom kriminalu i korupciji

SKOPLjE - Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić izjavio je nakon sastanka u Skoplju sa ministrom unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliverom Spasovskim da je njihov zajednički stav nulta tolerancija prema organizovanom kriminalu i korupciji.

Nešić je izrazio zadovoljstvo što BiH i Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja, odlično sarađuju kao dvije prijateljske zemlje i da će to cijeniti i u budućnosti.

On je istakao da je budućnost BiH i Sjeverne Makedonije u EU, kao i da mu je želja BiH što prije pristupi "Otvorenom Balkanu", koje je predvorje EU.

Nešić je rekao da će BiH pomoći iskustva Sjeverne Makedonije koja je među prvima u regionu potpisala dogovor sa Evropskom agencijom za zaštitu granica - Fronteksom.

-Iskustva koja ima Sjeverna Makedonija mnogo će doprinijeti BiH da i mi postignemo sporazum koji odgovara i nama i EU u vezi kontrole granica. Ne smijemo dozvoliti da nas opet pogodi migrantska kriza, koja još postoji ali ne u obimu kao i prije -  rekao je Nešić novinarima u Skoplju.

On je napomenuo da je ovo prva njegova posjeta Skoplju kao ministra bezbjednosti, te da očekuje da Sjeverna Makedonija i BiH imaju uzlaznu putanju odnosa, još bolju i svrsishodniju saradnju dva ministarstava.

Na sastanku je akcenat stavljen na unapređenje međusobne saradnje i produbljivanje prijateljskih veza između Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije i Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Spasovski je nakon sastanka rekao da je fokus razgovora bio na unapređenju saradnje, te ocijenio da su odnosi dvije zemlje i regionalna saradnja na visokom nivou.

Razgovarano je, kako je naveo, o unapređu saradnje u oblasti razmjene informacija o krivičnim djelima povezanim sa ilegalnom migracijom, trgovinom droge i oružja, kompjuterskom kriminalu povezanom sa pranjem novca i korupcijom.

Spasovski je informisao kolegu o dogovoru Sjeverne Makedonije sa Fronteksom i kontroli granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana