Nešić: Helikopteri iz Srbije dolaze sutra u BiH

Srna
Nešić: Helikopteri iz Srbije dolaze sutra u BiH

SARAJAEVO - Na osnovu odluke kojom je BiH zatražila međunarodnu pomoć za zaštitu i spašavanje u gašenju požara, a koju je večeras usvojio Savjet ministara helikopteri iz Srbije trebali bi doletjeti sutra kako bi pomogli u gašenju požara u Nacionalnom parku "Sutjeska" izjavio je Srni ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

"U razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem dogovorio sam da helikopteri iz Srbije dođu sutra", istakao je Nešić.

Savjet ministara večeras je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, jednoglasno donio odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara, nakon što su požari zadesili BiH.

"Ovom odlukom zatražena je međunarodna pomoć u gašenju požara u vidu vatrogasnih snaga, sredstava i letjelica za gašenje požara iz zemalja sa kojima BiH ima potpisane sporazume i memorandume o saradnji u zaštiti i spašavanju i kroz procedure Mehanizma za civilnu zaštitu EU", saopšteno je iz Savjeta ministara nakon vanredne telefonske sjednice.

Na lokalitetu Tjentišta gori stoljetna crnogorična šuma, te je iz Srpske apelovano da se odobri dolazak helikoptera iz Srbije bez čije pomoći požar ne može biti stavljen pod kontrolu, što do sada nisu odobrili iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana