Nešić: Dovedena u pitanje saradnja sa Evropolom

Srna
Nešić: Dovedena u pitanje saradnja sa Evropolom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je, ukoliko direktoru Federalne uprave policije /FUP/ Vahidinu Munjiću Evropol nije odobrio prisustvo na Konvenciji šefova policija članica ove organizacije, onda se dovodi u pitanje i funkcionisanje zajedničke kontakt tačke i saradnja sa Evropolom.

Nešić je Srni rekao da nema zvanične informacije da li je Munjiću zabranjena posjeta Evropolu, te da će tokom dana tražiti da mu dostave potrebne informacije.

"Ako je to tako, onda dovodimo u pitanje i funkcionisanje zajedničke kontakt tačke i možemo dovesti u pitanje saradnju sa Evropolom. Sve osobe koje mogu ugroziti saradnju sa tom organizacijom, bez obzira na kojoj poziciji se nalaze, ne treba da budu na toj poziciji. Moramo istrajati u borbi protiv kriminala, organizovanih kriminalnih grupa i svega onog što ugrožava bezjednost građana i imovine", poručio je Nešić.

Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić nije prisustvovao Konvenciji šefova policija članica Evropola u Hagu jer mu Evropol nije odobrio, saznaje Srna.

Za razliku od njega, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević učestvovao je krajem septembra u radu konvencije i održao biletaralne sastanke sa prestavnicima Evropola i zemalja Balkana.

Konvenciji je prisustvovao i direktor Sipe Darko Ćulum, dok je Munjić ostao u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana