Nešić: Cvijanovićeva argumentovano nastupila, Lagumdžija zloupotrijebio funkciju

Srna
Nešić: Cvijanovićeva argumentovano nastupila, Lagumdžija zloupotrijebio funkciju

BANjALUKA - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ocijenio je da je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović imala odlično i argumentovano izlaganje pred Savjetom bezbjednosti UN, te da je posebno važno što je istakla da iznosi stavove Republike Srpske, kao i da su stavovi BiH ono što konsenzusom utvrdi Predsjedništvo.

-Cvijanovićeva je pokazala poštovanje Dejtonskog sporazuma i, za razliku od Zlatka Lagumdžije (ambasadora BiH u UN), nije zloupotrijebila svoju poziciju da kaže da su to stavovi BiH. Za Lagumdžiju, država to je on. Znate li ijednu zemlju u svijetu gdje je moguće da nakon šefa države ambasador iznosi dijametralno suprotne stavove koji su pri tome suprotni temeljima njenog ustava? - upitao je Nešić.

Nešić je istakao da Republika Srpska možda jeste mala, ali da je u ovom momentu svjetionik slobode koji brani međunarodno pravo.

- Sinoć smo vidjeli kakva bi nam sudbina bila bez Republike Srpske. Za razliku od Lagumdžije koji je imao izlive mržnje prema Republici Srpskoj, Srbi su uvijek samo branili Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum. Od sinoć mislim da više niko nema iluzija kakva bi nam sudbina bila bez Republike Srpske  - poručio je Nešić.

Lider DNS-a je naveo da je sinoć je u Savjetu bezbjednosti UN brutalno pogažen Dejtonski mirovni sporazum, i to od onih koji bi trebali da štite međunarodno pravo.

-Ako je iko imao iluziju da na sceni nije udar na dejtonsku strukturu BiH, nakon izlaganja Lagumdžije tih iluzija nema. Za politike koje predstavlja Lagumdžija, BiH je ono što oni kažu, a ne šta kaže Dejton - istakao je Nešić.

Nešić je istakao da podržava inicijativu predsjednika Republike Srpske za Lagumdžijin opoziv, saopšteno je iz DNS-a.

-Znam da ga neće opozvati, ali onda će se morati suočiti sa posljedicama. Lično ne mogu biti partner onima koji krše Ustav BiH i čija je osnovna politička potka kako uništiti Republiku Srpsku - poručio je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana