Nešić, Alijev: Unaprijediti saradnju u oblasti bezbjednosti i ekonomije

Srna
Nešić, Alijev: Unaprijediti saradnju u oblasti bezbjednosti i ekonomije

BAKU - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev na današnjem sastanku u Bakuu izrazili su potrebu za daljim unapređenjem saradnje dvije zemlje u oblasti bezbjednosti, ali i ekonomije.

Nešić je, kao prvi ministar bezbjednosti iz BiH koji je posjetio ovu državu, sastanak ocijenio kao nastavak izvanrednih odnosa dvije zemlje i istakao da ga posebno raduje skora posjeta Alijeva BiH. Osim izuzetnih političkih odnosa Azerbejdžana i BiH, istaknuta je potreba jačanja ekonomske saradnje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

"Trgovinski bilans pokazuje izuzetnu važnost Azerbejdžana za BiH i nadam se da će u budućnosti naša ekonomska saradnja napredovati još više", rekao je Nešić. On je naveo da će danas u Bakuu biti potpisan i sporazum o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa.

"I Azerbejdžan i BiH su bile vrlo istaknute u pomoći Turskoj nakon nedavnih razornih zemljotresa i to pokazuje korist saradnje u toj oblasti. Dobrobit te saradnje nije samo bilateralna, ubijeđen sam da može biti od koristi mnogo šire od granica naše dvije zemlje", ocijenio je Nešić.

On je zahvalio predsjedniku i narodu Azerbejdžana i za vrijednu pomoć tokom pandemije virusa korona, naglašavajući da BiH nikada neće zaboraviti 40.000 doza vakcina protiv kovida 19 koje joj je uputila ova država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana