Nešić: Ako se Helezu ratuje neka ide u Avganistan

Srna
Nešić: Ako se Helezu ratuje neka ide u Avganistan

BANjALUKA - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je ministru odbrane u Savjetu ministara Zukanu Helezu da ide u Avganistan i Siriju ako mu se ratuje, da ga u tome neće zaustavljati, ali da tuđa djeca neće biti njegovo topovsko meso.

Nešić je istakao da Helez posebno ne može prijetiti upotrebom Oružanih snaga, Agencije za istrage i zaštitu BiH, Graničnom policijom, jer te institucije u svom sastavu imaju po jednu trećinu Srba iz Republike Srpske. On naveo da je jasno da Helez, kao i “svaki mali i nedorasli političar, želi da fascinira birače SDP-a time što će prijetiti Srbiji”, saopšteno je iz DNS-a.

- Bilo bi dobro da ode u Novi Pazar, Sjenicu, Tutin i vidi puteve, bolnice, škole, sportske dvorane koje je izgradio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i da nauči kako Srbija vodi računa o svakom svom građaninu, a imao bi priliku i da nauči o poštovanju drugih, suživotu i toleranciji. Čovjek se uči dok je živ - rekao je Nešić.

On je dodao i da je “Helez proteklih godina bio zauzet tučama, pa vjerovatno zbog toga nije imao vremena da čita Ustav BiH”.

- Da je stigao da pročita Ustav BiH našao bi odredbu da entiteti imaju pravo da uspostave specijalne i paralelne odnose sa susjednim državama. To pravo je Republika Srpska iskoristila i sklopila takav sporazum sa Srbijom i to pravo joj ne može oduzeti niko, pa ni Helez - ukazao je Nešić.

On je izrazio žaljenje što Helez svojim predstavama bruka BiH, ali i pokazuje nevjerovatnu dozu neiskrenosti prema svom narodu.

- Kada pročitam u medijima njegove izjave, ne mogu da vjerujem da je to isti onaj čovjek koji iza kamera, nama srpskim ministrima, priča sasvim druge priče - rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, Helez je iza kamera “fasciniran” predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, te da tvrdi da je on “lider regiona”, kao i da mu je “žao što Bošnjaci nemaju takvog lidera”.

- Iza kamera u nebo diže napredak Srbije i ekonomske projekte priznajući da je Srbija za BiH velesila u svakom pogledu. A kada se upale kamere vidimo drugog Zukana. Ne čudi od čovjeka koji je pravosnažno osuđen za laganje na sudu. Ko laže državu, lako mu je lagati narod - zaključio je Nešić.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez u intervjuu agenciji “Anadolija” zaprijetio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog izjave da je “Republika Srpska država” i pozvao Dodika i Vučića da se “urazume” uz poruku da je “lako zapaliti fitilj”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana