NATO delegacija u Sarajevu 1. i 2. februara

Srna
NATO delegacija u Sarajevu 1. i 2. februara

Delegacija Sjevernoatlantskog savjeta, koju predvodi zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mirča Džoana, posjetiće Sarajevo 1. i 2. februara, saopšteno je iz Sjevernoatlantski savez.

U saopštenju se navodi da delegacija dolazi u Sarajevo na poziv BiH.

Prema tekstu saopštenja, Džoana i ambasadori Alijanse sastaće se 1. februara sa članovima Predsjedništva BiH. Oni će se istog dana sastati sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto, nakon čega je planirano obraćanje Džoane i Krištove novinarima.

Istog dana održaće se i sastanak delegacije Savjeta sa Kolegijumom Parlamentarne skupštine BiH.

Džoana i ambasadori Alijanse sastaće se 2. februara sa predstavnicima nevladinih organizacija i studentima univerziteta u BiH. Delegacija će se u poslijepodnevnim časovima posjetiti vojnu bazu Rajlovac, gdje će se razgovarati o praktičnoj saradnji Alijanse i BiH.

Iz Alijanse dodaju da će se Džoana i ambasadori sastati sa komandantom Glavnog štaba NATO-a u Sarajevu generalom Pamelom Mekgahom, dolazećim komandantom Eufora u BiH general-majorom Laslom Šticom, Kristijanom Šmitom i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Uvodno obraćanje Džoane i Krištove planirano je 1. februara u 14.15 časova, dok će konferencija za novinare biti održana u 16.50 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana