Nastavljene žestoke borbe za Donjeck

G.S.
Nastavljene žestoke borbe za Donjeck

Rat u Ukrajini – 298. dan. Snabijevanje strujom i grejanjem polako se obnavlja u ukrajinskim gradovima. Šest miliona građana ponovo ima struju.

09:00 Kličko: Kijev dobio grijanje

Grejanje je u Kijevu u potpunosti obnovljeno nakon najnovijeg ruskog bombardovanja vodovodne i elektroenergetske infrastrukturu, izjavio je gradonačelnik ukrajinske prijestonice Vitalij Kličko.

“Grad obnavlja sve usluge nakon poslednjeg granatiranja”, rekao je Kličko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. 

Ukrajinski zvaničnici rekli su da je Rusija u petak ispalila više od 70 projektila što je dovelo do vanrednog isključenja struje širom zemlje i prekinulo grejanje i snabdijevanje vodom.

Prognoze su da će temperatura u Kijevu do večeri pasti na minus 6 stepeni Celzijusa.

08:00 Šojgu obišao ruske vojnike na frontu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju trupa koje su uključene u “specijalnu vojnu operaciju” Moskve u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. 

Kratak video-snimak objavljen uz izjavu prikazuje Šojgua u vojnom helikopteru i nekoliko snimaka iz vazduha praznih dijelova zemlje, prenosi Rojters. 

Ministarstvo je navelo da je Šojgu razgovarao sa trupama “na liniji fronta” i na “komandnom mjestu”. Međutim, agencija prenosi, da nije odmah bilo jasno kada je posjeta održana ili da li je Šojgu posetio samu Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana