Nastavljena potraga za stradalima na području Jablanice i Konjica

Agencije
Nastavljena potraga za stradalima na području Jablanice i Konjica

I danas specijalistički spasilački timovi nastavljaju potragu za stradalim na području opštine Jablanica i Konjic.

Iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) navode da je, kada je u pitanju Jablanica putna komunikacija sa susjednim opštinama, kao i sa pojedinim naseljenim mjestima na području opštine u prekidu, a radi se na sanaciji i čišćenju saobraćajnica,

Podsjećaju da je rješenjem Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija Mostar magistralni put M-17 u periodu od 19.00 do 7.00 sati otvoren za odvijanje saobraćaja za sva vozila, dok će saobraćaj za sva vozila biti obustavljen u vremenskom intervalu od 7.00 do 19.00 sati.

„Još uvijek je u prekidu snabdjevanje električnom energijom na pojedinim područjima opštine. Radi se na otklanjanju kvarova. Isti slučaj je i sa snabdjevanjem vode, mobilnom i fiksnom telefonijom. Specijalistički spasilački timovi nastavljaju potragu za nestalim osobama. Pored domaćih, na terenu su i timovi iz susjednih država. Angažovan je i veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i ostalih potrepština“, saopšteno je iz FUCZ-a.

U Konjicu Spasilački timovi i dalje pretražuju pogođeno područje s ciljem pronalaska nestalih osoba.

„Pristigli kontejneri se postavljaju na predviđena sigurna mjesta za smještaj ugroženih. Snabdjevanje hranom, lijekovima i osnovnim potrepštinama teče uredno“, dodaju iz FUCZ-a.

Uz pomoć teške mehanizacije, radi se na saniranju regionalnog puta Ostrožac - Parsovići - Fojnica (R437). Za sanaciju lokalnih puteva Buturović Polje – Seonica - Višnjevice, Kralupi - Trešnjevice biće potrebno duže vrijeme.

Stanje u opštinama Kiseljak, Fojnica i Kreševo je nepromjenjeno, te se i dalje vrši raščišćavanje i sanacija terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana