Nastavljaju se trzavice: SNSD Pale traži ostavku Nedeljka Čubrilovića

Srna
Nastavljaju se trzavice: SNSD Pale traži ostavku Nedeljka Čubrilovića

Opštinski odbor SNSD-a Pale pozvao je predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilovića da hitno podnese ostavku zbog poteza koje preduzima stranka na čijem je čelu, a koji su direktno usmjereni na rušenje Srpske i njenih institucija, prije svega predsjednika Republike.

Dodaju da se to obavlja iz dva strateška mjesta - Pala i Banjaluke.

"Sada, u ovim izuzetno teškim i izazovnim vremenima po Republiku Srpsku, kada je srpskom narodu potrebna maksimalna sabornost i jedinstvo s ciljem očuvanja institucija i same Republike od stalnih nasrtaja zapadnih ambasadora i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita, kao i od promotera probošnjačke politike, DEMOS je našao partnera u onima koje su do juče smatrali izdajnicima i čiji stranački vrh svakodnevno trči na noge Majklu Marfiju i ispunjava njegove naloge", navode iz SNSD-a Pale.

Reagujući na saopštenje paljanskog odbora SDS-a u kojem navode da je direktor JP "Vodovod i kanalizacija" Dejana Kojić smijenjen, jer, kako kažu, nije htio da bude dio nakardnog sistema u ovoj lokalnoj zajednici, iz SNSD-a Pale upitali su da li je to SDS preuzeo ulogu advokata DEMOS-a i Dejana Kojića.

Iz paljanskog SNSD-a pitali su i predsjednika SDS-a Pale Dušana Gazivodu kako DEMOS-u i Dejanu Kojiću taj, kako on kaže, "nakaradni sistem" nije smetao sve ove godine dok su bili dio skupštinske većine u Palama i dok su dobijali pozicije i razne privilegije.

"Interesantno da je tom istom DEMOS-u do kraja juna sistem i opštinsko rukovodstvo Pala odgovaralo, a danas, kada su okrenuli leđa Republici Srpskoj i njenim institucijama i pali u zagrljaj SDS-a i Jelene Trivić, najednom im sistem neodgovora", istakali su iz paljanskog SNSD-a.

Oni su naglasili da je današnje saopštenje SDS-a i otvorena podrška BN Televizije DEMOS-u i Dejanu Kojiću jasan dokaz da potpredsjednik DEMOS-a Aco Stanišić nije govorio istinu kada je nemušto pokušao da demantuje da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika Pala.

"Ipak, nije dugo trebalo, niti se moglo skrivati, istina je izašla na vidjelo i sada je jasna igra DEMOS-a i nemušti Stanišićev pokušaj demantija onoga što je SDS odmah objelodanio. Nema potrebe da obmanjuju javnost, sasvim je jasno kakvu igru igra paljanski DEMOS na čelu sa Stanišićem.

Njihovi privatni interesi i biznisi uvijek su im bili na prvom mjesto, a ne stanovnici Pala, što potvrđuje i komunikacijski toranj postavljen na placu porodice Stanišić u centru Pala čiji su nam negativni efekti po zdravlje naših sugrađana poznati", zaključuje se u saopštenju SNSD-a Pale.

Inače, SNSD i DEMOS zvanično su posljednjih mjeseci raskinuli saradnju na Palama, Banjaluci i Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana