Nastavlja se suđenje Dudakoviću

Srna
Nastavlja se suđenje Dudakoviću

SARAJEVO - Suđenje bivšem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću i pripadnicima ovog korpusa za zločine nad srpskim borcima i civilima u više krajiških opština 1995. godine trebalo bi da bude nastavljeno danas pred Sudom BiH.

Na suđenju 20. maja Tužilaštvo BiH je nastavilo sa predstavljanjem dokumentacije sa ekshumacija dvadesetak tijela rađenih od 1996. do 2005. na području Bosanske Krupe, Mrkonjić Grada i drugih mjesta, kao i zapisnika o sudsko-medicinskoj i kriminalističko-tehničkoj obradi tijela, te identifikaciji.

Dudakoviću i ostalima sudi se za zločine počinjene na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Bosanske Krupe i Sanskog Mosta, uključujući ubistva više od 300 lica, progone i uništenje vjerskih objekata.

Osim Dudakoviću sudi se Sanelu Šabiću, Ibrahimu Šiljediću, Safetu Salihagiću, Adisu Zjakiću, Redžepu Zlojiću, Samiru Solakoviću, Fatmiru Muratoviću, Muharemu Aleševiću, Huseinu Balagiću, Edinu Domazetu, Ejubu Koženjiću, Ibrahimu Nadareviću i Saidu Mujiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana