Poruka mađarskog ministra pred večerašnji meč Borca i Ferencvaroša (VIDEO)

GS
Foto: Arhiva

Tuča koja se sinoć dogodila u Banjaluci izazvala je pažnju i ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta koji se danas oglasio povodom sukoba između navijača Borca i Ferencvaroša.

Sijarto, koji se nalazi u Briselu, na Samitu ministara inostranih poslova zemalja EU, na svojim zvaničnim kanalima na društvenim mrežama objavio je video u kojem je saopštio njemu poznate informacije o incidentu u Banjaluci, a ostavio je i broj telefona na koji državljani Mađarske mogu da kontaktiraju ministarstvo za pomoć.

Sijarto je rekao da je Ambasadi Mađarske u BiH upućen policijski izvještaj iz Banjaluke, a da je ambasada obezbijedila prevodioca za povrijeđene navijače Ferencvaroša koji se nalaze u bolnici i sa kojima će policija takođe ostvariti kontakt.

"Pretpostavlja se da su navijači Ferencvaroša koji su došli na utakmicu možda upali u sukob, vjerovatno sa pristalicama lokalnog tima tokom noći", kaže Sijarto.

"Tokom dana dežura pet naših službenika koji pomažu navijačima Ferencvaroša. Naša tri službenika biće prisutna na tri granična prelaza na koje se očekuje dolazak navijača Ferencvaroša u Bosnu i Hercegovinu: oni će pomagati prelaz na graničnim prelazima Brod, Gradiška i Svilaj. A naša dva službenika biće na licu mjesta, na stadionu", rekao je mađarski ministar, koji je čest gost u Republici Srpskoj.

Napomenuo da mađarski službenici dežuraju na graničnim prelazima od osam sati, a navijačima na povratku kući pomagaće se na istom mjestu od 23 časa.

Objavio je i telefon za hitne slučajeve: +36 30 387 0636.

Mediji u Mađarskoj mahom su objavili vijest o sukobu huligana, prenoseći informacije i izvještaje koje su objavili mediji u BiH.

Policijska uprava u Banjaluci saopštila je da je do sukoba navijača došlo oko ponoći, kada je u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića i jednom ugostiteljskom objektu više nepoznatih osoba fizički napalo navijače Ferencvaroša. Tri osobe su zadobile tjelesne povrede, dok je oštećen inventar u ugostiteljskom objektu. Takođe, u Omladinskoj ulici u Banjaluci, oštećen je i autobus marke "mercedes".

Povrijeđenima je, dodato je iz PU Banjaluka, ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, prenosi Mondo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana