Narodna skupština Srpske o prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja za zdravstvene sisteme

Srna
Narodna skupština Srpske o prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja za zdravstvene sisteme

BANjALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je večeras da je cilj zaduženja Srpske od 36.920.000 evra kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj, obezbjeđivanje podrške budžetu za izmirenje obaveza javnih zdravstvenih ustanova, s ciljem njihovog uvođenja u trezorski sistem bez dospjelih poreskih obaveza iz prethodnog perioda.

Obrazlažući u Narodnoj skupštini Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za Programsko finansiranje razvojnih politika za zdravstvene sisteme u BiH, Vidovićeva je rekla da to predstavlja 40 odsto od ukupnog zaduženja za BiH koje iznosi 92.300.000 evra.

"Na dan 30. septembra svi domovi zdravlja koji nisu otišli na trezor duguju 101 milion KM raznih obaveza", rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da sva dugovanja moraju biti izmirena prije prebacivanja domova zdravlja na trezore opština.

"Svi domovi zdravlja koji su prešli na trezor opština odlično funkcionišu", rekla je Vidovićeva. Ona je dodala da je rok otplate kredita 18 godina.

Poslanici su razmotrili Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za Programsko finansiranje razvojnih politika za zdravstvene sisteme u BiH, po hitnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana