Narodna skupština potvrdila veto Cvijanovićeve

Srna
Narodna skupština potvrdila veto Cvijanovićeve

BANjALUKA - Narodna skupština Republike Srpske podržala je veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na Zaključak Predsjedništva BiH od 10. Oktobra i proglasila ga veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Za potvrdu veta glasalo je 66 narodnih poslanika i samo je jedan glasao protiv.

Cvijanović izjavila je da je najbolji odgovor na preglasavanje srpskog člana u Predsjedništvu BiH je onaj koji daje Narodna skupština Republike Srpske.

"Zahvalnost poslanicima SNSD-a, SDS-a, PDP-a, SP-a, DEMOS-a, US, NPS-a, SPS-a, DNS-a i NF-a, koji su podržali veto srpskog člana Predsjedništva", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Takođe je navela da je najveći kapital Republike Srpske okupljanje njenih predstavnika kada je ugrožen vitalni interes Srpske.

Cvijanovićeva je u završnoj riječi zahvalila poslanicima za diskusije i konstruktivne rasprave i za spremnost da podrže veto srpskog člana Predsjedništva BiH na posljednji zaključak Predsjedništva BiH.

"Ovo je poruka koju šalju Narodna skupština Republike Srpske i svi oni koji u tome učestvuju", zaključila je Cvijanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana