Nakon krađe 19 pištolja, policajac iz Sokoca dobio otkaz!

Nebojša Tomašević
Nakon krađe 19 pištolja, policajac iz Sokoca dobio otkaz!

BANjALUKA – Policajac Aleksandar Tošić iz Sokoca dobio je otkaz u Minstarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog teže povrede radne dužnosti, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je nedavno optužen da je iz Policijske stanice u Sokocu ukrao 19 pištolja te ih prodao za 2.300 KM.

- Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak MUP –u RS okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika A. T. Njemu je izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja i ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva Pravilnika o disciplinskom postupku - navodi se u saopštenju MUP RS.

Optužnica Tošića tereti da je iz depozita PS Sokolac neovlašteno uzeo u oktobru 2021. godine, a prodaju tog  oružja je unaprijed dogovorio sa licem kojeg poznaje po imenu "F" kojem je oružje i predao.

Kako je navedeno u optužnici policajac je osim pištolja iz depozita odnio i veću količinu municije za njih.

Stoji da je uzeo pištolje raznih modela i to "magnum 357", "broving", "zbrojevka", "valter", "VZOR", tri "berete", "glok17", tri modela CZ "M57", te sedam pištolja marke "CZ" raznih kalibara i modela, među kojima je model "CZ99".

Optuženi policajac je  u to vrijeme  bio raspoređen na radnom mjestu vođa sektora u Policijskoj stanici Sokolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana