Nakon glasanja, hitna sjednica o potvrđivanju imenovanja ministra finansija

Srna
Nakon glasanja, hitna sjednica o potvrđivanju imenovanja ministra finansija

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iscrpili su dnevni red današnje sjednice nakon čega će uslijediti glasanje o apsolviranim tačkama, a potom bi trebalo da počne hitna sjednica ovog doma o potvrđivanju imenovanja Srđana Amidžića na dužnost ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Marinko Čavara rekao je da će glasanje o današnjim tačakama dnevnog reda početi u 16.30 časova, a hitna sjednica u 17.00 časova.


Tokom rasprave o poslaničkoj inicijativi Darka Babalja kojom od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara traži informaciju o uvozu svinja na područje Semberije u ovoj godini, poslanik SNSD-a Milorad Kojić upozorio je da u ovom slučaju nije riječ o inicijativi nego o poslaničkom pitanju na šta je ukazano tokom jučerašnje sjednice nadležne parlamentarne komisije.

Predsjedavajuća Kluba SNSD-a Sanja Vulić je tokom rasprave o poslaničkoj inicijativi Nihada Omerovića kojom se od Savjeta ministara traži izmjena odluke o visini naknade koju plaća operater u odlasku sa aerodroma istakla da nema ništa protiv ovog prijedloga, ali da bi se trebala dati šansa zaključku nadležne parlamentarne komisije.

Vulićeva je istakla da stoji na raspolaganju za sve konstruktivne prijedloge.

Poslanička inicijativa Šemsudina Mehmedovića kojom se od Savjeta ministara traži da pokrene postupak izgradnje "muzeja stradanja Bošnjaka" Heliodrom u zgradi sadašnje kasarne Oružanih snaga BiH "Stanislav Baja Kraljević" izazvala je raspravu između podnosica inicijative i poslanika HDZ-a BiH Predraga Kožula.

Kožul je istakao da je najgore što se može dogoditi u ovoj zemlji selektivno pamćenje i selektivno sjećanje, zbog čega smatra da ova inicijativa nije dobrodošla.

"Ne činimo dobar potez u ovom vremenu kada nam trebaju vrijednosti koje spajaju", rekao je Kožul.

Niko od poslanika nije bio zaniteresovan za raspravu o Prijedlogu dopune Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, čiji je predlagač poslanik Mia Karamehić Abazović /Narod i pravda/.

Bez rasprave su apsolvirani Godišnji konsolidovani izvještaj interne revizije za 2022. godinu i Konsolidovani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana