Na sjednici Savjeta ministara novi tekst nacrta zakona o sudu BiH

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Na sjednici Savjeta ministara u utorak, 19. marta, naći će se novi tekst Nacrta zakona o sudu BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Nacrt zakona o sudu BiH, koji se odnosi na ispunjavanje kriterijuma za otvaranje pregovora BiH sa EU, trebalo je da bude razmatran na prethodnoj sjednici održanoj 12. marta, ali se ministri o njemu nisu izjašnjavali.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je nakon te sjednice da je resorni ministar zatražio dodatno vrijeme, zbog čega je izjašnjavanje ostavljeno za sjednicu u utorak, 19. marta.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač takođe Ministarstvo pravde, kao i Nacrt zakona o dopuni Zakona o administrativnim taksama na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog strategije i akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period 2024-2029. godine, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti.

Sjednica će biti održana u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu od 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana