Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Savjeta ministara stare tačke

Srna
Foto: AA

SARAJEVO- Savjet ministara trebao bi da sutra u Sarajevu razmatra prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina bio je na predloženom dnevnom redu sjednice Savjeta ministara koja je bila najavljena za četvrtak, 20. oktobar, ali je odgođena zbog nedolaska ministara iz reda bošnjačkog naroda.

Formiranje nadzornog tijela predviđeno je Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina koju je Savjet ministara usvojio još u septembru 2020. godine, nakon što su bošnjački ministri dvije godine opstruisali njeno donošenje.

Prema predloženom dnevnom redu sjednice, objavljenom na sajtu Savjeta ministara, a koji je gotovo identičan dnevnom redu sjednice koja je trebala da bude održana prošle sedmice, planirano je u drugom krugu glasanje o zaključku sa sjednice Predsjedništva BiH iz jula kojim se traži da ministri razmatraju Nacrt ugovora između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije”.

Predviđeno je da Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara predstavi ministrima informaciju o analizi interesa i koristi za BiH u slučaju pristupanja inicijativi “Mali Šengen”, a u drugom krugu ministri bi trebalo da se izjasne i o informaciji o realizaciji projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Između ostalog, ministri bi trebali da razmotre prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH, informaciju o realizaciji plana primjene dokumenta “Pregled odbrane” i akcionog plana sprovođenja “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027”, te informaciju o sprovođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH.

Pet prethodno zakazanih sjednica Savjeta ministara je otkazano.

Početak sutrašnje sjednice Savjeta ministara predviđen je za 13.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana