Policija zna ko je napadač u Zagrebu: Progovorili svjedoci pucnjave

GS
Policija zna ko je napadač u Zagrebu: Progovorili svjedoci pucnjave

ZAGREB - Krešimiru G. (44), kojem je sinoć u Zagrebu pucano u glavu, ljekari se bore za život, a policiji je poznat identitet napadača, za kojim i dalje traga.

- Policija smatra da se radi o pokušaju ubistva - prenijeli su zagrebački mediji.

„Jutarnji list“ piše kako policija raspolaže registracijom automobila iz kojeg je izašao napadač, kao i njegovim identitetom.

- Sjedio sam tu na klupi preko puta. Muškarac je istrčao iz crnog BMW-a i upucao čovjeka u glavu. U autu je bila i žena. Imao je, koliko mi se čini, oko 45 godina. Nakon pucnjave, muškarac je otrčao do automobila, radilo se o crnom “BMW-u sedmici”, i punim gasom je vozilo izjurilo sa parkiringa - ispričao svjedok pokušaja ubistva.

Kako se saznaje, auto je vozila žena plave kose, koja je nakon pucnjave krenula u rikverc i prešla preko ivičnjaka.

Ranjeni čovjek hitno je prebačen bolnicu i stanje mu je kritično zbog teške povrede glave. Završio je na operaciji i životno je ugrožen.

- Ne znam šta je bilo - rekla je kratko punica upucanog muškarca, koji sa porodicom živi u prizemlju stambene zgrade u Ulici Dobriše Cesarića. Žena je zatim jednog od žrtvinih sinova, dječaka koji je jecao, povukla s prozora.

Predstavnik stanara zgrade u kojoj živi žrtva rekao je kako je prije pucnjave čuo galamu, ali da na to nije obraćao pažnju.

- On je divan čovjek i komšija, znam da se bavio taksiranjem. Prije te pucnjave čuo sam neku galamu, ali nisam na to obraćao pažnju i otišao sam u stan. Brzo nakon toga vidio sam policiju - rekao je predstavnik stanara zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana