Mostar nakon sukoba „Manijaka“ i “Red armija”: Policija privodi osumnjičene, oštećena vozila i objekti

GS
Foto: CrnaHronika

MOSTAR - Više osoba povrijeđeno je danas u sukobu navijačkih grupa “Manijaci” i “Red armi” u Mostaru, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

U Kantonalnu bolnicu „Dr Safet Mujić“ u Mostaru primljeno je pet osoba povrijeđenih u današnjem sukobu navijačkih grupa „Manijaci“ i „Red armi“ u ovom gradu, ali niko nije životno ugrožen, izjavio je dežurni ljekar Elvedin Habibija.

„Nama je došlo petoro povrijeđenih, obrađujemo ih, niko nije životno ugrožen. Ima fraktura, rade se CT snimci. Svi su komunikativni, hodaju“, naveo je Habibija.

Policija privodi osumnjičene, a prema nekim procjenama ima ih oko 80, prenosi portal CrnaHronika.

Marić je naveo da se incident dogodio u 13.15 časova kod Parka Aleksa Šantić u Mostaru, te da policija uspostavlja javni red i mir i vrši uviđaj ovog incidenta.

- Nakon uviđaja znaćemo kolika je materijalna šteta - naveo je Marić.

Po uzoru na nedavne sukobe navijača Dibnama i AEK-a u Atini, i navijači Željezničara su stigli vlastitim automobilima rano jutros u Mostar i uspješno su zavarali policiju.

Navijači Željezničara neće prisustvovati današnjem derbi susretu koji njihov tim igra u Mostaru protiv Veleža zbog nereda.

Odluka je ovo koju su donijeli organi MUP-a HNK, koji su procijenili kako za to nisu ispunjeni sigurnosni uslovi.

U Mostaru su danas u naselju Luka, u Ulici maršala Tita, izbili veliki sukobi i neredi, a građani navode da su oštećena privatna vozila i objekti. Sve se dogodilo pred derbi šestog kola Premijer lige BiH između FK “Velež” Mostar i FK “Željezničar” Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana