Mladen Kršić, kandidat SDS-a za načelnika Stanara: Vlast ne zaslužuje da dobije novi mandat

Milijana Latinović
Mladen Kršić, kandidat SDS-a za načelnika Stanara: Vlast ne zaslužuje da dobije novi mandat

Stvaranje najbolje lokalne zajednice u Srpskoj je cilj i osnova našeg programa i ono zbog čega smo se borili da osnujemo opštinu, kaže kandidat SDS-a za načelnika opštine Stanari Mladen Kršić.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vaše opštine?

KRŠIĆ: Očekujem da pobijedim. Za stanovnike Stanara i okoline to bi bilo dobro, jer aktuelna vlast za godinu i po mandata praktično nije ispunila ništa od onoga što je obećala.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

KRŠIĆ: Osnova našeg programa je ono zbog čega smo osnovali opštinu Stanari, a to je da od nje stvorimo najbolju lokalnu zajednicu u Srpskoj. To je bio dogovor svih nas, da ćemo se zajedno zalagati i raditi na ostvarenju tog cilja. Međutim, aktuelna vlast je nakon pobjede na izborima podijelila narod na dvije strane. Pola naroda je gurnuto u stranu, pa nijedan radnik sa strane opozicije ne radi u opštinskoj upravi. Vladajuća partija je zaposlila uže članove svojih porodica počevši od načelnika, predsjednika Skupštine do predsjednika partije. Opštinu nisu pravili ni SNSD, ni SDS, nego narod težnjom dugom 55 godina. Biću narodni načelnik. Uradićemo ono što svaka nova opština treba, a to je prostorni plan, regulacioni urbanistički plan i strategiju razvoja za narednih pet godina. Aktuelna vlast je ukinula mjesne zajednice i zalagaću se za njihovo hitno formiranje.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za drugog kandidata?

KRŠIĆ: Narod je nezadovoljan trenutnim stanjem i očekujem da će svoj glas dati meni.

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

KRŠIĆ: Nakon konstituisanja Skupštine opštine i polaganja zakletve pokrenuću aktivnosti u vezi sa izradom prostornog plana i regulacionih i urbanističkih planova i raspisaću izbore za mjesne zajednice.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivkandidata?

KRŠIĆ: O protivkandidatu kao čovjeku mislim sve najbolje. Međutim, smatram da kao kandidat za načelnika sigurno nije rješenje za Stanare, jer u ovih godinu i po nije ispunio data obećanja.

Garancije

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako pobijedite?

KRŠIĆ: Svojom riječju i svojim djelima garantujem za sve što sam obećao stanovnicima Stanara u proteklih 15 godina dok sam predstavljao stanarsko područje kao dio opštine Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana