Mještani Glamoča:Zbog „Barbare“ se zemlja trese

Srna
Mještani Glamoča:Zbog „Barbare“ se zemlja trese

GLAMOČ - Predsjednik Skupštine Udruženja građanja "Pribelja" iz Glamoča Strahilo Subašić rekao je Srni da se čuju jake detonacije, zemlja se trese i putna komunikacija bude zaustavljena kada se uništavaju minsko-eksplozivna sredstva na poligonu "Barbara" u ovoj lokalnoj zajednici.

-Izmještanje poligona „Barbara“ treba da se desi što prije. Očekujemo da se riješi taj dugogodišnji problem - rekao je Subašić.
Subašić je istakao da poligon "Barbara" ništa dobro nije donio Glamoču.

-Moja kuća se nalazi nedaleko od poligona gdje se uništavaju minsko-eksplozivna sredstva u mjestu Pribelja u Glamoču. Tad se čuju jake detonacije, zemlja se trese i putna komunikacija bude potpuno zaustavljena - priča Subašić.

Naveo je da uništavanje minsko-eksplozivnih materija nanosi štete ne samo Glamiču nego i susjednim opštinama kao što su Livno i Kupres.

Srpski delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta rekao je nedavno Srni da iz Glamoča treba što prije izmjestiti vojni poligon "Barbara" i ukazao da uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava u toj opštini ima nesagledive posljedice za zdravlje kompletnog stanovništva u Livanjskom kantonu.

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša izjavio je Srni da se minsko-eksplozivna sredstava uništavaju na vojnom poligonu "Barbara" u ovoj opštini, uprkos protivljenju lokalne vlasti i naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana