Mitrović: Sve što dolazi s one strane Drine Sarajevu nije dobrodošlo

Marijana Miljić Bjelovuk
Mitrović: Sve što dolazi s one strane Drine Sarajevu nije dobrodošlo

SARAJEVO - Ministar transporta i komunikacija BiH Vojin Mitrović rekao je za “Glas Srpske” da je očekivao da će Džaferović i Komšić sabotirati gradnju aerodroma u Trebinju.

- Prvi pokazatelj je bio kada smo planirali da po skraćenoj proceduri idemo u zaključivanje memoranduma o izgradnji aerodroma u Trebinju, tada su bošnjački ministri u Savjetu ministara rekli da sve treba da ide po redovnoj proceduri. To je samo dobijanje na vremenu. I sada u toj redovnoj proceduri imamo problema jer bošnjačka i hrvatska komponenta ne podržava taj projekat koji je dobar ne samo za Srpsku već za kompletnu BiH - rekao je Mitrović.

Podvukao je da je u čitavoj priči izgleda problem što taj strateški projekat finansira i realizuje Srbija u najvećoj lokalnoj zajednici u Hercegovini.

 - Srbija u ovom slučaju finansira nešto što je u kompletnom interesu cjelokupne BiH. Upitao bih samo ovu dvojicu kako se ponašala srpska komponenta kada je na dnevnom redu bila tema izgradnje Pelješca - naveo je Mitrović.

Naglasio je da se u realizaciju izgradnje aerodroma u Trebinju ne može krenuti bez memoranduma o izgradnji koji treba da potpišu dvije zemlje.

- Tu smo. Na početku. To je stav koji moramo prihvatiti. To je stvarnost odnosa snaga u BiH. Vidimo da sve što dolazi od Srbije i što je i u interesu cijele BiH nije dobrodošlo od strane bošnjačke komponente - naglasio je Mitrović.

Bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su na sjednici tog organa u petak da raspravljaju o izgradnji aerodroma u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana