Miting "Branimo Srpsku" u Gradišci: Ne dozvoliti da Srpska ostane bez imovine

GS
Foto: Srna

GRADIŠKA - Narodni miting "Branimo Srpsku", koji je organizovan s ciljem odbrane institucija i same Republike Srpske od nasrtaja da je razvlaste, održava se večeras u Gradišci.

Skupu prisustvuju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je cilj okupljanja podrška institucijama Srpske.

- Prviše je uloženo u Republiku Srpsku, uloženi su dijelovi tijela, duše, srca, da bi neko mogao da se igra s tim. Dosta je otimanje nadležnosti Republike Srpske, pokušaja da se Srpska utopi u BiH. Ne možemo dozvoliti da Srpska ostane bez svoje imovine, onda smo niko i ništa. Moramo da ostavimo zalog našoj djeci i našoj budućnosti - istakao je Adžić.

On je poručio da Gradiška čvrsto stoji iza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Na mitingu "Branimo Srpsku" koji se održava u Sportskoj dvorani "Arena" okupio se i veliki broj građana Gradiške, ali i stanovnika susjednih opština.

Narodni skup sinoć je održan u Prijedoru odakle je poručeno da institucije Republike Srpske niko nema pravo da ruši i degradira, niti da im oduzima nadležnosti, jer su one rezultat volje građana.

Skupovi "Branimo Srpsku" održani su prethodno u Doboju, Trebinju i Zvorniku sa kojih su građani poručili da su odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana