Mišeljić: Odluka Njemačke politička, projekat ćemo završiti iz drugih sredstava

Srna
Mišeljić: Odluka Njemačke politička, projekat ćemo završiti iz drugih sredstava

TREBINjE - Preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" realizovaće projekat revitalizacije Hidroelektrane Trebinje jedan iz vlastitih sredstava ili kredita, nakon što je njemačka Vlada donijela političku odluku da odustane od tog projekta, rekao je direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić.

Mišeljić je rekao da budući partner mogu da budu kineske kompanije i da će šansu dobiti onaj ko bude zainteresovan za taj posao.

Naglasio je da je odluka njemačke Vlade politička, s obzirom na to da je decidno navedeno da se projekti koji su najavljeni u FBiH neće prekinuti.

-Prekinute su dvije faze revitalizacije Hidroelektrane Trebinje jedan. Prva je vrijednosti 10 miliona evra, a druga je trebala da bude ugovorena u vrijednosti od 25 miliona evra - rekao je Mišeljić za RTRS.

Pojasnio je da je riječ o zamjeni agregata koji su na Hidrolektrani Trebinje instalisani 1968. godine.

-Bili smo u procesu raspisivanja javne nabavke koja je usklađena sa pravilima KFV banke, gdje smo trebali da izaberemo nekog eminentnog izvođača koji bi nam u naredne tri i po godine zamijenio kompletnu opremu -, rekao je Mišeljić.

On je istakao da ova oduka neće ugroziti rad preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici", jer oprema nije dotrajala.

-Oprema će besprijekorno raditi i narednih desetak godina, ali smo htjeli da preduprijedimo bilo kakav scenario. U proteklih 55 godina koliko ti agregati rade oni su i danas u izuzetno dobrom stanju -, rekao je Mišeljić.

Njemačka je odlučila da obustavi četiri infrastrukturna projekta u Srpskoj čija je vrijednost 105 miliona evra.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana