MIP BiH ignoriše požar u Gacku: Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje

GS
Foto: RTRS

Iako je Helikopter MUP-a Srbije na raspolaganju za gašenje požara na području Gacka, iz Ministarstva inostranih poslova još uvijek nema odgovora za njegovo polijetanje.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić,  rekao je za RTRS, da se juče čuo sa komandantom Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i da su pripremili helikopter i poslali zahtjev Ministarstvu inostranih poslova BiH.

- Međutim, do ovoga trenutka od njih nismo dobili odgovor, što je po meni nečuveno jer je situacija poprilično ozbiljna. Oni su već juče bili spremni da dođu i pomognu u gašenju požara, međutim oni ne daju odobrenje, iz samo njima znanog razloga. I na ovaj način bih apelovao da neke stvari stave po strani i gledaju na koji način mogu da pomognu stanovništvu i da se što prije zahtjev odobri da bi ljudi mogli da nam pomognu. Ne vjerujem da ćemo sa jednim helikopterom moći da ugasimo požar na području Gacka - rekao je Kusturić.

Teren jako pogodan za rasplamsavanje požara. 

- Sve je suvo. Vjetar je jači i helikopter iz Srbije nam je zaista neophodan - naveo je Kusturić.

Podsjetio je da je Helikopterski servis Srpske juče bio angažovan na gašenju požara koji je i lokalizovan.

- Jutros nije bilo ni dima, ni požara, ali dobili smo informaciju da je požar ponovo aktivan - rekao je Kusturić.

Naveo je da su trenutno, na putu prema Banjaluci iz Trebinja, gdje imaju medicinsku evakuaciju pacijenta, ali da zbog visokih temperatura i ne bi mogli sada da gase pomenuti požar.

- Čekamo popodnevne časove i nastavljamo sa gašenjem požara - naveo je Kusturić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana