Ministarstvo i Vlada traže rješenje za Gudronsku jamu

G.S.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske stalno rade na pronalaženju ekološki najprihvatljivijeg i finansijski najpovoljnijeg rješenja za Gudronsku jamu u Modriči, navodi se u saopštenju Vlade Srpske.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju apliciralo je kod međunarodnih partnera i očekuju da pitanje Gudronske jame bude trajno riješeno u idućem periodu, isključivo zahvaljujući aktivnostima Vlade.

Nadalje, dodaju da se Radulović, iako se ova jama nalazi u njegovoj opštini, ovog problema sjetio tek kada je izbio požar, a i tada je, kažu, ovaj problem saniran uz pomoć sredstava Vlade Republike Srpske, koja je za to odobrila 350.000 KM.

„Žalosno je što načelnik Radulović koristi ekološki incident za predizbornu kampanju i od svega pravi političku priču, a još žalosnije je što nije iznio činjenice, već je pokušao da obmane, prije svega, građane Modriče“, ističe se u saopštenju Vlade.

Takođe, dodaju, „Vlada nije imala žmaćehinski odnosž prema Modriči, kako je to naveo Radulović u izjavi, jer je od 1. decembra 2018. do danas u Modriču uloženo po različitim osnovama 42,4 miliona KM, plus je oko 9,3 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono razvojne banke Srpske“.</span>

„Zahvaljujući sredstvima Vlade u Modriči su riješeni brojni problemi, od gradnje i sanacije saobraćajne infrastrukture, do ulaganja u privredu, poljoprivredu, prosvjetu, kulturu, sport i brojne druge stvari“, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana