Ministar se pohvalio: Krajina nije daleka kad jurimo pod rotacijom

GS
Foto: Kliks

BIHAĆ - Često se može čuti da se vlasti BiH i Federacije godinama ponašaju maćehinski prema Unsko-sanskom kantonu, za razliku od odnosa prema nekim drugim dijelovima BiH, odnosno entiteta FBiH, kada je u pitanju raspodjela novca, ali i infrastrukturni projekti.

Uprkos brojnim obećanjima, najčešće predizbornim, Bihać se nikada nije ozbiljnije i modernije putno povezao sa glavnim gradom BiH, kao ni sa drugim dijelovima države. Nekada se od Sarajeva do Bihaća vozom putovalo oko devet sati, ali danas ni to nije moguće jer ni taj voz više nije u funkciji.

Ponovo je Bihać poslužio kao polazna tačka jedne predizborne kampanje, a ovaj put "pik" je imala stranka Narod i pravda (NiP).

Na skupu su govorili zvaničnici ove stranke, a obratio se i lider Elmedin Konaković koji je tokom govora "izbacio" i jednu šalu, očito ne razmišljajući da bi za mnoge Krajišnike mogla biti veoma neslana, s obzirom na činjenicu s početka ovog teksta o odsječenosti i zanemarenosti.

„Krajina nama nije daleka već dugo. Meni posebno nije daleka kad imam ove rotacije i kad ne moram pratiti radare jer nas oslobode kad idemo sa državnim vozilima i dođemo stvarno brzo. I slažem se s onima koji kažu da je rukovodstvo NiP-a, u odnosu na rukovodstva drugih političkih stranaka, od kad postojimo, vozilo više u rikverc ka ovom dijelu nego što su oni dolazili vozeći normalno. Mi znamo šta ovo znači“, izjavio je Konaković.

I tako, dok građani i dalje moraju preći više od 300 kilometara od Sarajeva do Bihaća, bez autoputa, po zastarjelim putevima, ministar vanjskih poslova BiH i lider jedne od vladajućih političkih stranaka u entitetu i državi kaže kako njemu Krajina nije daleka jer njegovo službeno vozilo, pod policijskom pratnjom, juri velikom brzinom, pod rotacijama, ne obazirući se na radare i policijske kontrole – jer im je put oslobođen.

A svi oni koji iz Krajine idu ka drugim dijelovima BiH, ali i oni koji idu ka Krajini, i dalje će se satima voziti starim putevima, poštujući radare.

Ako vas nekada na tom putu velikom brzinom pretekne kolona pod rotacijama, znajte da je možda u njoj Elmedin Konaković i da njemu Krajina nije daleka, piše Kliks.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana