Minić: Tražiće se alternativna rješenja za projekat u Gradišci

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da odluka Vlade Njemačke da obustavi četiri projekta u Srpskoj ukupne vrijednost 105 miliona evra predstavlja dio pritisaka na Srpsku, te da će se, kada je riječ zbrinjavanju otpadnih voda u Gradišci, ako finansiranje bude obustavljeno, tražiti alternativna rješenja za završetak tog posla.

Minić je novinarima rekao da je konkretno Gradiška najbolji primjer realizacije tog projekta u cijeloj BiH, ali da je očigledno ovdje riječ o nastavku pritisaka na Republiku Srpsku koji su se mogli vidjeti zadnjih dana, uključujući i sankcije određenim političarima.

"Mi ne možemo uticati na to kada će oni nama dati konkretno informaciju nastavlja li se projekat ili ne, ali sigurno ćemo tražiti alternativno rješenje u smislu šta podrazumjeva taj projekat, gdje se završava, šta može podrazumjevati jednu cjelinu ukoliko ne bude ovaj izvor finansiranja", izjavio je Minić.

Upitan za komentar na odluku Vlade Njemačke da obustavi četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj od kojih je jedan zbrinjavanje otpadnih voda u Gradišci, Minić je rekao da taj projekat nije odbijen, ali da je u jednom dijelu u zastoju.

On je potvrdio da je razgovarao sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem.

Iz njemačke Ambasada u BiH saopšteno je danas da je Vlada Njemačke odlučila da obustavi četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj čija je ukupna vrijednost 105 miliona evra.

U saopštenju se precizira da je riječ o projektima rehabilitacije Hidroelektrane "Trebinje", faza tri i četiri, Vjetroparka "Hrgud" i zbrinjavanja otpadnih voda u Gradišci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana