Minić: Na inicijativu Dodika biće napravljen plan pomoći zbog elementarnih nepogoda

Srna
Minić: Na inicijativu Dodika biće napravljen plan pomoći zbog elementarnih nepogoda

TESLIĆ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da će na insistiranje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biti napravljen plan i program pomoći zbog elementarnih nepogoda.

"Razgovarao sam juče sa predsjednikom Republike Srpske, na njegovo insistiranje napravićemo plan i program pomoći od elementarnih nepogoda, ali isto tako ozbiljno razmišljamo da već u sljedeći pravilnik stavimo da podsticajna sredstva i sva prava koja proizilaze po osnovu tih sredstava, po ugledu na Sloveniju i zemlje okruženja, budu uslovljena osiguranjem", istakao je Minić.

On je upozorio da elementarne nepogode više nisu rijetkost, već svakodnevica na koju se mora reagovati.

"Ja sam sutra u Vukosavlju i Modriči i neprestano sam i putem medija pozivao sve poljoprivredne proizvođače kada smo još kreirali pravilnik i odredili da ćemo učestvovati sa 70 odsto u polisi osiguranja", rekao je Minić novinarima u Tesliću.

On je poručio da je nemoguće da Vlada Republike Srpske bude osiguravajuće društvo.

Minić je naglasio da se iskreno nada da će biti pronađeno rješenje i za malinare, koji su imali izuzetno lošu prošlu godinu.

"Nadam se da ćemo već u petak, na sastanku sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, i zajedničkoj sjednici vlada, iskoristiti njihove memoranduma i sporazume koji su potpisali sa Narodom Republikom Kinom i vidjeti da prvenstveno riješimo i pitanje maline, i nešto što se odnosi na drvoprerađivački sektor, mesnu industriju", naveo je Minić.

On je poručio da se neće sjediti skrštenih ruku, ali da se isto tako neće samo uzeti zapisnik o šteti i namiriti ta šteta.

"Moramo biti partneri od lokalnih zajednica, poljoprivrednih proizvođača pa do Ministarstva", istakao je Minić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana