Minić: Golgota Srba iz Odžaka nije imala sudski epilog

Srna
Minić: Golgota Srba iz Odžaka nije imala sudski epilog

ODžAK - ​Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je danas Srni da su Srbi iz federalne opštine Odžak preživjeli golgotu koja nije imala sudski epilog, kao što je to slučaj u mnogim drugim mjestima u BiH.

Minić je danas u mjestu Trnjak kod Odžaka prisustvovao osveštanju Spomen-hrama Svetog apostola Pavla, koji je izgrađen u znak sjećanja na 601 ubijenu srpsku žrtvu u Drugom svjetskom ratu, od kojih je 143 djece, kao i na četvoro poginulih u proteklom Odbrambeno–otadžbinskom ratu.

On je istakao da je važno graditi hramove koji će posjetiti buduće generacije da su Srbi vijekovima živjeli na tom području.

"Došao sam u Trnjak kako bih se poklonio svim žrtvama i odao počast svima koji su dali život da Republiku Srpsku", rekao je Minić.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je danas Spomen-hram Svetog apostola Pavla u mjestu Trnjak u federalnoj opštini Odžak.

Odluka o gradnji hrama donesena je 2017. godine, kada su i postavljeni temelji, a godinu kasnije počela je i gradnja.

Vrijednost radova veća je od 100.000 KM, a donatori su Sekretarijat za vjere Republike Srpske, opštine Šamac, Modriča, Vukosavlje, Odžak i Županija posavska, kao i oko 150 institucija i pojedinaca Donje Dubice, Trnjaka raseljenih u inostranstvo.

Spomen-hram je površine 37 metara kvadratnih i nalazi se kod seoskog groblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana