Miljanović: Srbi svjesni udara, formirati jedinstven front odbrane

Srna
Miljanović: Srbi svjesni udara, formirati jedinstven front odbrane

BANjALUKA - Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Zoran Miljanović izjavio je da su Srbi svjesni udara i ugrožavanja Srpske, ali i udara na kompletno srpstvo, zbog čega je vrijeme da se pravi svojevrstan front odbrane Republike, u kojem trebaju biti svi.

Miljanović je istakao da to što narod izlazi na skupove, pa bilo da se oni održavaju i na međuentitetskoj liniji, radi upravo jer je svjestan ugrožavanja Republike Srpske i srpskog naroda.

- A, ne iz razloga koje navodi narodni poslanik (Liste "Za pravdu i red") Nebojša Vukanović. On odavno živi u nekom svom životu i posmatra stvari stranački - ocijenio je Miljanović, reagujući na Vukanovićevu izjavu da su se na jučerašnjem skupu na međuentitetskoj liniji “skupili dezerteri i profiteri”.

On je naglasio da u svemu ovome nema mjesta za bilo kakve podjele, ni stranačke ni bilo koje druge, nego je riječ o odbrani Republike Srpske.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo za juče najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH “zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga”, održani su mirni protesti na entitetskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Hercegovini, odnosno Nevesinju.

Građani su na pola časa obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana