Milivojević: SGV predstavlja samo svoje mentore iz Sarajeva, a nikako Srbe u FBiH

Srna
Milivojević: SGV predstavlja samo svoje mentore iz Sarajeva, a nikako Srbe u FBiH

MOSTAR - Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da "Srpsko građansko vijeće /SGV/ - pokret za ravnopravnost" predstavlja samo sebe i svoje mentore iz Sarajeva, a nikako Srbe u Federaciji BiH.

"Da je SGV zaista srpsko bavilo bi se problemima srpskog naroda u FBiH i onim što je današnjica. Srpski narod u FBiH praktično je pred nestankom. To su pitanja kojim treba da se bave srpska udruženja u FBiH i predstavnici Srba", rekao je Milivojević, koji je predstavnik srpske liste "Ostajte ovdje" u Gradskom vijeću Mostara.


On je napomenuo da u fokusu rada i djelovanja SGV-a nema srpskog naroda, srpskog jezika, pisma, neravnopravnosti.

"Stoga sa pravom možemo reći da SGV može biti sve osim srpsko. Po načinu istupa možemo da pretpostavimo ko su mu mentori", dodao je Milivojević.

On je naglasio značaj podrške srpskom narodu u FBiH koja dolazi iz institucija Republike Srpske i od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"SGV - pokret za ravnopravnost" danas je saopštio da Srbi u FBiH "energično odbacuju namjere Dodika i njegovih istomišljenika o sporazumnom mirnom razlazu FBiH i Republike Srpske". 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana