Miličević: SDS se nikad neće odreći svog prvog predsjednika

G.S.
Miličević: SDS se nikad neće odreći svog prvog predsjednika

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da se ova stranka nikada neće odreći svog prvog predsjednika i prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića jer bi se u protivnom odrekla same sebe.

"Da je bilo drugačije, danas ne bi postojale ni SDS niti Republika Srpska, a ni BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Kao predsjednik SDS-a imam časnu obavezu odbrane istorijskih činjenica koje su jasne i neupitne", naglasio je Miličević.

On je podsjetio na izreku rimskog filozofa i govornika Cicerona: "Istorija je svjedok vremena, svjetlo istine, život pamćenja, učiteljica života, glasnica starine", ističući da bi njen autor danas, da živi u BiH, vjerovatno dobio krivičnu prijavu od ministra unutrašnjih poslova FBiH Isaka Rame, saopšteno je iz SDS-a.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak podnio je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice zbog, kako je navedeno u prijavi, veličanja ratnog zločinca i sumnje da je Bjelica javno iznesenim stavovima počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, koje je kažnjivo prema odredbama Krivičnog zakona BiH.

Bjelica je u autorskom tekstu naveo da je prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izabran 18. decembra 1992. godine, ali ga je "bjelosvjetska mafija osudila i utamničila u Engleskoj".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana