Miličević: Rukovodstvo Srbije će pronaći najbolje rješenje za Kosmet

Srna
Miličević: Rukovodstvo Srbije će pronaći najbolje rješenje za Kosmet

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Milan Miličević izrazio je uvjerenje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pronaći rješenje da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, te naveo da bi formiranje zajednice srpskih opština na Kosovu, kao jednog od temeljnih stubova Briselskog sporazuma, bio ogroman korak ka rješenju problema na Kosmetu.

"Evidentno je da su pojedine izjave i nemili događaji u posljednje vrijeme samo vrsta pritiska na Srbiju kojem se, u procesu traženja rješenja, nipošto ne smije podleći i time pokazati slabost", napomenuo je Miličević.

On je naglasio da mir nema alternativu i da je sada vrijeme za racionalnu politiku, bez stradanja, saopšteno je iz SDS-a.

"Srpski narod podnio je ogromnu žrtvu i izgubio dovoljno mladosti u prethodnim ratovima koji su dobijani na bojnom polju, a gubljeni u završnim pregovorima i to je nešto što ne smijemo zaboraviti. Sada je vrijeme za diplomatiju i pobjedu žza stolomž", istakao je Miličević.

Prema njegovim riječima, vođenje racionalne politike bazirane na ostvarenju i očuvanju vlastitih nacionalnih interesa jedini je način da se u periodu velikih previranja srpski narod sačuva od patnje i stradanja koja su kao nikada ranije obilježila prošli vijek.

"Siguran sam da će državno rukovodstvo Srbije, na čelu sa Vučićem, pronaći najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu, te učiniti sve kako bi se spriječili novi ratovi, stradanja, ekonomsko i infrastrukturno devastiranje, te demonizacija Srba i Srbije kakvu smo imali priliku gledati krajem prošlog vijeka, a koja je, u pojedinim segmentima, prisutna čak i danas", naveo je Miličević.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da mu je na sastanku sa međunarodnom "petorkom" rečeno da Srbija mora da prihvati njihov prijedlog o normalizaciji odnosa sa Prištinom jer će u suprotnom biti suočena sa prekidom procesa evropskih integracija, zaustavljanem i povlačenjem investicija i sa svim sveobuhvatnim mjerama koje će nanijeti veliku štetu zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana