Miličević protiv kolektivnih sankcija Srpskoj

Srna
Miličević protiv kolektivnih sankcija Srpskoj

BANjALUKA, - Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio je da odluka Njemačke da obustavi finansiranje četiri projekta u Republici Srpskoj vrijedna 105 miliona evra predstavlja uvođenje kolektivnih sankcija Srpskoj.

Miličević je rekao da je protiv kolektivnih sankcija Republici Srpskoj i da ne vidi nijedan logičan razlog za njih.

-Mislim da to nije dobro, kažnjavati projekte koji se apliciraju na lokalnom nivou tamo gdje žive ljudi. Ovo su projekti energetske efikasnosti, odnose se na proizvodnju električne energije. Znači na nekim mjestima postoje ljudi koji čekaju vodu, koji čekaju struju, priključak na kanalizaciju dakle životni problemi, životne teme koje se finansiraju sredstvima međunarodnih fondova - istakao je Miličević.

Miličević smatra da odluka Njemačke predstavlja sankcije stanovnicima Republike Srpske, a ne pojedinim političarima, navodi se u saopštenju SDS-a.

-Ako neko misli da će na taj način napraviti neku vrstu revolta kod ljudi, kod stanovnika, da će oni sada reagovati u smislu nekakvih velikih protesta koji će promijeniti neko stanje u ovoj zemlji, taj se grdno vara - ocijenio je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana